May 25, 2012

SIMULTAN DE ARTA, PE PANZE G-CAN

Grolsch a lansat o noua provocare, cum altfel decat in numele experimentului. Pe principiul – daca tot facem lansare, sa fie cu zvac. E vorba de lansarea noului G-can – cutia de bere Grolsch isi schimba fata, dar naravul, ba. Si pentru ca un design nou nu vine niciodata singur, cativa artisti urbani din RO au intervenit cu o insula de culoare in peisaj.
Experimentul propus se desfasoara sub numele de cod The G-can Island si este o instalatie de arta urbana ridicata in cel mai surprinzator loc din oras, acolo unde lumina nu e decat neon, iar culoarea, plastic: in hypermarket. Provocarea pentru artisti este sa deseneze un mural construit din 512 G-cans. Adica de vreo 2.4 metri lungime si 1.6 metri inaltime.

Simultanul se intampla sambata dimineata, pe 26 mai, in Bucuresti, Brasov, Iasi, Sibiu si Constanta. Doua vorbe despre artistii care deseneaza motive urbane in vazul lumii:

Pe Cage il vedeti in Bucuresti, o sa se distreze pe muralul din Orhideea. Cage e graffer cu state vechi in capitala, are crew si mai posteaza din desene aici.
Pe Ortaku poate il stiti din Ion Mincu sau din Vama, poate de pe alti pereti – el o sa mearga pana in Baneasa sa faca dreptate culorii. Un artist otak si blogul lui (adica asta) :P.
Neon se baga si el in experiement si pleaca spre Constanta, unde deseneaza in dulcele stil clasic – metaforic si curat. Daca cumva nu stiti despre ce vorbim, shhh si dati un ochi.
The Orion e experimentalistul Timisoarei care se joaca cu mediile, mare amator de stencils si curator pe stencil.ro. Lucrarile lui in si outdoor sunt pline de sensuri, aici, si urmeaza sa deseneze in Brasov.
Din acelasi film de mixed media e si The Fly, care se distreaza cu muralul din Iasi. Are cu ce se lauda pe blogul sau
In Sibiu se pregateste sa intre Shao, graffer incognito pe care il vedem mai mult la concursuri si colturi decat pe bloguri si retele de socializare. Asta pentru ca are talent si se incapataneaza sa nu se laude cu asta.

http://www.experimentalist.ro/experience/simultan-de-arta-pe-panze-g-can.html?remember30=

No comments: